Portada > Actualitat > Notícies > Sorteig de Mones a Sant Martí de Centelles i Aplec dels Ous a Sant Miquel Sesperxes

Sorteig de Mones a Sant Martí de Centelles i Aplec dels Ous a Sant Miquel Sesperxes

04/04/2018

El Diumenge i Dilluns de Pasqua, respectivament, van tenir lloc a la parròquia de Sant Martí de Centelles i a l'església sufragània de Sant Miquel Sesperxes dues activitats tradicionals lligades al cicle pasqual. La primera ha estat el sorteig de mones destinat a sufragar les despeses de manteniment de l'església, que va aplegar una seixantena de persones. La segona, l'Aplec dels Ous, és una pràctica religiosa molt arrelada al nostre país que té el seu orígen en la benedicció dels ous de Pasqua per part de les confraries parroquials a partir dels egles XVI-XVII; en aquesta edició, va comptar amb l'assistència d'unes 150 persones. Des de l'Ajuntament encoratgem els organitzadors a continuar amb aquestes tradicions!

.
.
.