Portada > Actualitat > Notícies > 6 elements del patrimoni local s'incorporen al Catàleg del Patrimoni Cultural Català

6 elements del patrimoni local s'incorporen al Catàleg del Patrimoni Cultural Català

30/07/2018

Ja és oficial que un total de 6 elements del patrimoni de Sant Martí de Centelles han estat incorporats en el Catàleg del Patrimoni Cultural Català en la categoria de Béns Culturals d'Interès Local (BCIL), després que l'Ajuntament, a través dels serveis tècnics de la Regidoria de Cultura, n'incoés el corresponent expedient de declaració. Els nous béns patrimonials catalogats són: el conjunt parroquial de Sant Martí (romànic-barroc), el conjunt parroquial de Sant Pere de Valldaneu (romànic-barroc), els Forns de Calç de l'Oller (patrimoni industrial, segle XX), la Creu del Pou (lloc de memòria de la Guerra Civil 1936-1939), al dipòsit d'aigua de la RENFE (patrimoni industrial, segle XIX), i el jaciment arqueòlògic medieval del Pla de Sant Julià. Amb aquests nous béns catalogats, ja són 8 els béns culturals protegits a Sant Martí de Centelles juntament amb els anteriors Mas Castellar i Castell de Sant Martí, que frueixen d'un grau superior de protecció com a Béns Culturals d'Interès Nacional (BCIN). La catalogació de BCIL i BCIN està regulada per la Llei 9/1993, de Patrimoni Cultural Català.

.
.
.
.
.
.