Portada > El Municipi > Itineraris > Rutes Culturals

Rutes Culturals

El Castell de Sant Martí o dels Centelles és el lloc patrimonial més rellevant de Sant Martí de Centelles. Des de l'any 2006, l'Ajuntament hi du a terme un projecte de recerca i restauració. L'accés a la fortalesa (que no és oberta a la visita lliure) es fa per dos itineraris senyalitzats: el Camí Equipat del Castell i el Camí de les Feixes del Castell.

El Passeig patrimonial per l'Abella discorre pels elements patrimonials més rellevants del nucli urbà de l'Abella.

La Ruta "Modernisme al gust" per Osona Sud recorre els principals elements patrimonials modernistes de Sant Martí de Centelles, Aiguafreda, Centelles, Tona i Taradell. A Sant Martí trobem la colònia d'estiueig de l'Oller i el conjunt funerari dels Sentias a Sant Pere de Valldaneu.

L'Itinerari de la Memòria Històrica ressegueix els llocs on van succeir fets de la II República i la Guerra Civil a Sant Martí de Centelles, Tagamanent i Figaró-Montmany.

La Ruta de la Baronia dels Centelles connecta els elements patrimonials més rellevants de la baronia medieval del castell de Sant Martí, entre els municipis de Sant Martí de Centelles, Centelles i Balenyà.

La Ruta Literària "Camins de la Renaixença" discorre pels escenaris de diferents obres literàries que, a la segona meitat del segle XIX, van escriure diferents autors arran de la seva visita a Sant Martí de Centelles: Maria de Bell-lloc, Narcís Oller, Santiago Rusiñol, etc.

La Ruta dels Dòlmens ressegueix els monuments megalítics entre el Brull. Aiguafreda i Sant Martí de Centelles.