Portada > Actualitat > Notícies > Normativa Pla Alfa reguladora d'actuacions sobre alt risc d'incendi

Normativa Pla Alfa reguladora d'actuacions sobre alt risc d'incendi

12/08/2021

Ha començat un dels episodis de risc d'incendis forestals MÉS DUR dels darrers 20 anys, tant per intensitat com per durada. Anirà augmentant durant la setmana, arribant al seu màxim entre dissabte-diumenge. Perquè siguem conscients d'on ens trobem, és el mateix moviment de masses seques que està afectant a Grècia i Turquia.

 

S'ha activat el nivell 3 del Pla Alfa, per risc extrem d'incendis forestals, en molts municipis de Catalunya. A banda del tancament de massissos forestals, el Pla Alfa 3 comporta:

  • Aturada dels treballs forestals
  • Aturada dels treballs que generen risc d'incendi forestal, com el manteniment de vegetació de vorals de carreteres, ús de bufadors i radials, etc. i que havien d'estar prèviament autoritzats.
  • Prohibició de la caça.
  • Prohibició de fumar en terreny forestal.
  • Prohibició d'acampar en terrenys forestals.

Els treballs de la sega del cereal, tot i que en la major part ja han finalitzat, mantenen la regulació: recol·lectores i embaladores han de disposar dels elements d'extinció i si volen treballar de 14 a 17 hores, han de trucar als Agents Rurals (935617000) per indicar la posició de la màquina. Els tractors amb remolc que hi donin suport han de dur un extintor amb base d'aigua.

  • No es poden usar picadores.
  • La resta de treballs agrícoles no estan sotmesos a regulació, però es recomana evitar les hores centrals del dia pel risc d'accidents.

S'adjunta publicació al DOGC del llistat de totes les mesures aprovades pel govern i les excepcions contemplades. 

 

Podeu consultar els municipis amb activació de Pla Alfa a l'enllaç:  http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/medi-natural/incendis-forestals/mapes/mapa-pla-alfa/

 

Gràcies per la vostra col·laboració amb la prevenció d'incendis forestals.

 

Arxius adjunts