Mobilitat

Segons la Llei 9/2003, de 13 de juny, de la mobilitat de Catalunya, la mobilitat sostenible és aquella que es satisfà en un temps i amb un cost raonables, minimitzant, alhora, els efectes negatius sobre l'entorn i la qualitat de vida de les persones.

MOBILITAT SOSTENIBLE A SANT MARTÍ DE CENTELLES

Mou-te a peu! 

El nostre terme municipal té característiques que el fan ideal per moure'ns a peu: el nucli urbà de l'Abella és petit i es pot recórrer en molt poc temps, mentre el paisatge que ens envolta té una bellesa que només es pot copçar correctament sense presses. Anar a peu, doncs, és econòmic, és saludable, és divertit i és relaxant.

Si agafes el cotxe, condueix de manera sostenible!

Molta gent de Sant Martí de Centelles treballa fora del municipi o s'hi desplaça per raons d'oci, etc. Si ho fas, recorda que l’ecoconducció o conducció eficient és una combinació de tècniques de conducció que, sumant-hi un canvi d’actitud al volant, permet estalviar fins el 15% del consum de combustible. A més, permet una circulació més segura i relaxada.

  • Després de cada canvi de marxa mantingues el motor per sota de les 2000 o 2500 revolucions per minut. Si el teu vehicle és dièsel pot circular sense problemes a 1500 o 1800 voltes.
  • Mira de compartir cotxe amb gent amb horaris i trajectes similars als teus
  • Intenta mantenir una velocitat constant, sense acceleracions ni frenades brusques

 

Si circules en bicicleta, fés-ho de forma segura i respectuosa!

Sant Martí de Centelles també és un territori ideal per anar en bicileta. Però no hem d'oblidar que quan circulem amb bicicleta ho fem amb els mateixos drets i amb els mateixos deures que els ciutadans que porten altres vehicles. Fem respectar els nostres drets i complim els nostres deures!

  • En bicicleta l’ús del casc sempre és recomanable, així com els elements reflectants. 
    Si circuleu de nit no oblideu l’armilla reglamentària, i de dia és preferible que porteu roba de colors clars.
  • Circuleu sempre a la velocitat adequada al tipus de vial i al trànsit que hi hagi. No feu ziga-zagues entre els cotxes ni els avanceu quan estiguin aturats o facin caravana.
  • Indiqueu les vostres maniobres amb prou antelació perquè tothom – vianants, conductors i altres ciclistes – sàpiga què aneu a fer.
  • Utilitzeu una bicicleta adequada a la vostra constitució física i al vostre estat de forma. Poseu el seient de manera que quan el pedal estigui en el punt més baix la cama us quedi estirada.
  • Si transiteu per els espais rurals feu-ho pels camins senyalitzats amb una amplada mínima de 3 metres i respectant sempre la prioritat dels vianants.