Com arribar

El municipi de Sant Martí de Centelles conforma el límit més meridional de la comarca d’Osona i es troba situat a la província de Barcelona. S’estén a la dreta del riu Congost, amb una extensió de 25,70 Km2, i amb una altitud mitjana sobre el nivell del mar de 722 m.

El municipi es troba estructurat al voltant de dos eixos de comunicació que discorren paral•lels. L’eix principal el forma la carretera C-17 i permet la comunicació més immediata del nucli de l’Abella amb els municipis del Vallès Oriental situats al sud. Per dirigir-se cap al nord, cap a Osona, l’accés s’ha de realitzar a través del nucli urbà del municipi veí d’Aiguafreda.

El traçat de la C-17 és paral•lel al de la línia de FFCC de Barcelona a Puigcerdà, que compta amb una estació a Sant Martí de Centelles (L’Abella).

Un segon eix el forma la carretera C-1413, antic camí de Sant Feliu de Codines a Centelles. Aquest permet la comunicació de les diverses masies disperses i els petits nuclis com la parròquia de Sant Martí de Centelles i les Comes, Sant Miquel Sesperxes o el Racó de la Font cap a Centelles al nord o cap a Sant Quirze de Safaja, Sant Feliu de Codines, Caldes de Montbui o Moià, al sud.